Tussentijdse update :) week 21

 

Hoe goed ik ook in de smiezen heb wat ik allemaal wil, wat daar voor nodig is en als een malle dingen zaai, overpot en uitplant... van 'doorhebben of en wanneer iets geoogst kan worden' heb ik (nog) maar weinig kaas gegeten ūüėČ

Natuurlijk heb je teeltplanners die je kan raadplegen, en kan ik gewoon opzoeken hoelang na het zaaien iets geoogst zou moeten kunnen worden...

maaruh

a) dat vergeet ik structureel,

b) ik denk dat in de 'natuur' dingen klaar zijn als ze klaar zijn, dat moet je in de gaten houden (en dat doe ik natuurlijk vervolgens weer te weinig, al 2x moest de ervaren tuinder die mij af en toe nog tips geeft mij een hint geven dat er wat te oogsten is! ;), en...

c) ren ik misschien iets te veel van hot naar her om stil te staan en eens op me in te laten werken hoe snel de dingen wel niet groeien! natuurlijk heb ik al eens gekeken, maar dan nat√ļ√ļrlijk precies een week te vroeg en dacht ik "nou dat duurt vast nog wel ff". Mooi niet dus ūüôā

Dus nou maar een update. Normaal (dacht ik) kon ik volstaan met noemen wat er te oogsten is de komende week, en wat ik hoop de weken erna... maar nu dus even tussendoor: radijsjes, en waarschijnlijk vrijdag ook de eerste peultjes!

(zie hieronder een overzicht)

 

 

ff op een rijtje, we hebben dus:

 • Meiraapjes¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† 500 gram¬† ¬† ‚ā¨ 3,50
 • Radijsjes¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† bosje¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†‚ā¨ 2,00
 • Bietenblad¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† 400 gram¬† ¬† ‚ā¨ 1,95¬†
 • Winterpostelein¬† 300 gram¬† ¬†‚ā¨ 1,95
 • Peultjes¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†200 gram¬† ¬† ¬†‚ā¨ 3,00
 • Knoflook¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†bol¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ‚ā¨ 0,30
 • Asperges¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†500 gram¬† ¬† ¬†‚ā¨ 8,95 deze week al vergeven, ja reserveren is bittere noodzaak nu
  (nog max een week te oogsten want ze hebben echt rust nodig doordat ik al vroeg kon steken zijn ze al aan het eind van hun latijn)
 • Rabarber¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† 500 gram¬† ¬† ‚ā¨ 4,45 (ook niet superlang meer, want na half juni is het gehalte oxaalzuur te hoog)
 • Boeket plukken klein¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ‚ā¨ 4,95
 • Boeket plukken middel¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ‚ā¨ 7,95
 • Boeket plukken groot¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†‚ā¨ 10,95

En de groentetas klein (10,-) en groot natuurlijk (15,-) waar deze week vanalles in kan zitten, een beetje een verassing afhankelijk van hoeveel ik van wat kan oogsten... eerder gecommuniceerd was: bietenblad, postelein, rabarber en meiraapjes, en bij 'groot' ook asperges.

Maar wie weet ūüėČ zit er een verassing in!

Bestellen kan nog tot donderdagavond 19:00 voor afhalen op vrijdag.

Misschien zie ik je dan,

Groetjes Marjolein