Oogst week 18 Asperges

Hoewel er nog steeds raapstelen zijn, en Rucola en (inmiddels niet meer zo baby) Bietenblad....Zijn de Asperges inmiddels flink aan het groeien!

Elke dag kan ik er een groeiend aantal steken, en hoewel het dus een beperkte voorraad is (bestel ze op tijd) groeien ze steeds sneller!

Ook doet de Winterpostelein het super (tja eigenlijk horen ze het nu helemaal niet goed te doen zo in de lente) en is de Rabarber met wat watergeven ook weer op volle kracht aan het komen.

Doordat de raapstelen en rucola zelfs al aan het doorschieten zijn (stengel met bloemvorming) zal dit voorlopig de laatste kans zijn dat je deze kunt proeven. in de herfst zaai ik ze mogelijk weer. Nadeel van schieten is dat ik nu overal die dikkere stengels met bloem uit 'moet' halen, Het fijne is wel dat bij doorschieten van Raapstelen en Rucola de smaak niet sterk wordt beïnvloed, zolas wel bij bijvoorbeeld kropsla, dat is dan ineens niet meer lekker.

Prijzen:

Raapstelen: 1,95 per bos van 300 gram

Rucola: 2,25 per zakje van 100 gram

bietenblad: 1,95 per zakje van 100 gram

Winterpostelein: 1,95 per zakje van 150 gram

Rabarber: 4,45 per 500 gram

Asperges 8,95 per 500 gram

("Het telen van asperges is een meerjarige aangelegenheid. Pas in het tweede jaar worden de asperges opgerugd en afgedekt met recyclebaar plastic. De asperges worden opgerugd zodat de wortelspruit tot een goede lengte kan groeien. In de ruggen onder het plastic groeien de witte asperges. Groene asperges groeien boven de grond.  Pas in het vierde jaar kan de plant het gehele aspergeseizoen geoogst worden. Een aspergeplant kan uiteindelijk 10 jaar op het land staan")

bty