Nieuws week 26

Hoi,

leuk dat je de vorderingen op de tuin volgt 🙂

Leuke nieuwe ontwikkelingen in (potentiële) samenwerkingen; De Eigenaar en Chefkok van het Restaurant Faulk te Bussum heeft zijn eerste bestelling groenten gehaald, en we gaan ook nog op een ander vlak samenwerken ... Hij is namelijk bedreven in fermenteren/inmaken/verwerken van ingrediënten zodat deze niet alleen langer houdbaar zijn maar ook bijzonder lekkere smaken ontwikkelen; en dus wordt de laatste lading rabarber van het land deze herfst onder gezamenlijke vlag kleinschalig verkocht! en als het allemaal goed verloopt volgen er zeker meer producten van zijn hand en mijn land 🙂

Woensdag hebben mijn moeder en een goede vriendin flink geholpen, en kwam spontaan Pauline van de Vreelandbode langs voor een glimp van de tuin. We raakten aan de praat en ze heeft een paar foto's van mij in de tuin gemaakt. Hoe leuk dat er een super positief stukje over de tuin en een foto in de nieuwe editie van het maandblad staat!

 

 

Wat nog erg leuk is om te melden is dat er al tijden een winterkoninkje in de kas te vinden is, makkelijk eten vinden en luidkeels zingen met een mooie versterking door de holle ruimte, prachtig! hij, of zij wist prima de in en uitgang te vinden, maar was er zo vaak dat ik al steeds op hem of haar rekende 🙂

Tot op een dag mijn moeder vertelde dat er vogels in de kas waren die het niet lukten zelf naar buiten te komen en wild tegen de ruiten fladderden, dat kon mijn koning niet zijn, die was volleerd kas-manoeuvreerder geworden.... ik dacht er verder niet bij na, er komt oo kwel eens een troep mussen buurten in de kas. Tot ik de doorgeschoten raapstelen uit de kas weghaalde waartussen de winterkoning(in) vaak verdween... en wat kwam daar achter tevoorschijn, tussen de munt die er ook groeide, een leeg nestje!! In mijn hoofd waren die twee fladderaars de uitgevlogen kleintjes van de koning(in) en als de waarheid anders zit hoef ik het niet te weten 😉

 

Phoe, Ik zou het bijna te druk hebben om nog wat gedaan te krijgen in de tuin... de oogst moet wel doorgaan natuurlijk...

De valkuil is om alleen te zien wat er nog moet en waarin ik achterloop (planten van pompoen/courgette/pattison/komokommer/meloen) en niet stil te staan bij hoeveel er al gebeurd (goede oogsten, tassen, abonnementen, restaurants) en het enthousiasme van bezoekers!

Ik ben in staat het oogsten als een hindernis te zien voor het zaaien en planten haha, maar wat je zaait zul je oogsten, en "that was the point" toch 😉

'S ochtends oogsten en 's middags zaaien/planten en wieden, dan is het in balans, voor mij, en op de juiste momenten wat hulp van lieve vrienden en familie 🙂

Tot slot ben ik zaterdag bij het kleinschalige vegan chinese initiatief Pao & Tjoy langsgeweest. Pao is de naam van de kok, en Tjoy betekent groenten! Ze kookt met verse lokale producten en door corona is het op dit moment voornamelijk afhaal, op zaterdag, en wat is het populair! Wellicht dat ik regelmatig groenten kan leveren, omdat ik ook in de wijk Zuilen woon kan het nog door voor lokaal 😉

De oogst voor de komende week volgt in een apart bericht, zodat ik morgen (maandag) zeker kan weten wat er klaar is om te oogsten en hoeveel, om teleurstelling te voorkomen en niet de hele week updates te hoeven sturen 😉

tot morgen!