Nieuws & Oogst week 36

Eerst nog maar weer spam voor de opening (zie foto) Er worden hapjes gekookt door Wilco Berends van de Nederlanden, met een Michelin ster (!) en Jolanda Sterkenburg, onder andere zelfstandig cateraar die graag buiten op vuur kookt 🙂 Het is dus wel erg leuk als er veel geïnteresseerden zijn die dag...

Wat is er, behalve adverteren op sociale media en de Vreelandbode, de afgelopen week gedaan:

Pastinaak zaaien, kropsla plantjes poten, bloemzaadjes in zakjes, de schade van de storm opnemen; veel planten en bijvoorbeeld zonnebloemen zijn scheef of omgewaaid, steeds maar weer courgette en tomaten oogsten 😉 (en gefrustreerd zijn dat de helft bruine plekken heeft, en huilen dat de schimmel nu ook in de planten in de kas is geconstateerd 🙁

Én een vaste verkoophoek maken in de oude 'varkensschuur' waar het droog is en spullen kunnen blijven staan ook als het stormt... "to be continued..."

Maar in mijn hoofd ben ik nu wel vooral bezig met de opening; dat is al een opgave als je nooit zo een groot feesje geeft (servies huren, oogst voor chefs, inrichting, aankleding), en nu met Corona zit je ook met looproutes, afstand houden en daarbij horende duidelijke bewegwijzering, opstopping voorkomen, parkeer issues en dat het dan toch gezellig is... phoe!

Gelukkig krijg ik hulp, in de voorbereiding en de dag zelf, en houden we het ook eenvoudig; hapje, drankje, speechje, proosten en weer weg 😉 met éénrichtingsverkeer!

Vandaag ook nog een paar perenboompjes geplant, en de eerste paar pompoentjes geoogst. En nu uitgeteld 2 uurtjes op de bank 😉 deze week geen uitgebreide hersenspinsels, maar; "goed verhaal, lekker kort."

Komende week wordt het woensdag mooi weer, kom dan lekker langs, er zijn:

  • Tomaten, klein, rood, en groen,
  • courgette, klein groot en rond,
  • patisson blanc, een kruising tussen pompoen en courgette, mild en lekkere structuur al zeg ik het zelf,
  • rode ui,
  • knoflook zonder tenen,
  • komkommer, soms met wat grote zaden... maar net als meloen geen probleem natuurlijk 😉
  • snijbiet,
  • nieuw zeelandse spinazie,
  • rode kool,
  • aubergine,
  • tomatillo, lekker als salsa verde,
  • rode paprika,
  • Jalapeno pepers,
  • Pompoen Buttercup (groen van buiten)