Nieuws en oogst week 38


Notice: Undefined index: text_selected_editor in /home/veldlof/domains/veldlof.nl/public_html/wp-content/plugins/so-widgets-bundle/widgets/editor/editor.php on line 77

Daar zijn we weer!! πŸ™‚

Ok, de weken beginnen nu wel erg op elkaar te lijken en de inspiratie voor het schrijven van nieuwe frisse interessante stukjes wordt steeds meer een uitdaging... wellicht is elke week een nieuws brief ook wat overdreven πŸ˜‰ maar ja he, er is (vaak) wel welke week iets nieuws te oogsten, als is dat deze week ook niet het geval... oja wel, ik ga denk ik deze week ergens aardappels oogsten πŸ™‚

Verder heb ik radijs gezaaid, beetje paden geschept,

beetje verrotte vieze stinkende snottomaten opgeruimd (wat is DAT vies zeg, zeker als je dacht dat het wel zonder handschoenen kon, of nou ja bedacht... het gebeurde gewoon en toen m'n vingers verdwenen in de slijmerige kledders dacht ik; "waarom eigenlijk met blote handen?!" maar ja toen was het toch al zo).

 

Wat ik erg jammer vond is dat de grote witte iconische haan alweer een paar weken geleden is geruimd... hij hield samen met andere hanen uit de buurt de omgeving wakker snachts...  het was een haan zoals in een kinderboek, en hoorde voor mij echt bij de boerderij. Maar het is nou eenmaal gebeurd en de stilte die ontstaat heeft ook wel wat (al loeien de koeien nu veel sinds ik ze appels heb gevoerd...)

De kippen hebben hem echter geΓ«erd, door in een hoek van de schuur stiekem een nest uit te broeden! er zijn vorige week 7 kuikentjes geboren, 5 witte een bruine en een zwarte, en ik vind het fijn dat de mooie haan in die kleintjes voortleeft πŸ™‚

 

 

 

 

 

En ook wel leuk; het tijdschrift Hollands Glorie is uit, met een foto van mij πŸ™‚ en een klein stukje over de tuin binnen het artikel over Vreeland πŸ™‚ (foto's volgen als ik de tijd heb genomen het blad te kopen πŸ˜‰ )

Verder ben ik in mijn gedachten veel bezig met de opening, ik geef nooit feesjes, en al helemaal niet met Corona maar visualisatie is een soort proefdraaien dus mijn visueel ingestelde hersens draaien overuren πŸ˜‰ Als je wil komen maar je nog niet hebt opgegeven, doe het! super gezellige sfeer, ongedwongen een drankje en een hapje, tralala,

En dan de oogst voor komende week:
Heel saai maar de oogst is echt identiek aan vorige week, kom tΓ³ch gezellig langs, bijvoorbeeld voor de Jammm van Rabarber uit de tuin, gemaakt door de Chef van Restaurant Faulk in Bussum πŸ™‚ of bestel een tas via de website, of kom bloemen plukken πŸ™‚