Nieuws en Oogst week 23

Het was een erg spannende week,

Maandagochtend vroeg kwamen de eigenaren van de grond die ik pacht meteen bij aankomst naar me toe... ze moesten me iets vertellen... er was iets vreselijks gebeurd en ze vonden het zo erg voor me... het ging om de koeien... (er staan 3 koeien op de rest van hun land, en soms om mijn tuin om daar het gras te eten... met schrikdraad om m'n tuin te beschermen)... je hoor hem al aankomen; ze waren door het schrikdraad gegaan en hadden vakkundig overal doorheen gelopen met hun grote hoeven en zware lijven. De schade is te overzien maar alsnog zonde van de netjes aangelegde bedden.
Nu is het de laatste keer geweest dat ze om mijn tuin staan, dit mag niet weer gebeuren, en hoewel ik het vervelend vind wat ze hebben gedaan vond ik het wel erg gezellig dat ze mij bekeken en luierden rond mijn tuin terwijl ik aan het zwoegen was. even een handje vers gras geven als ik in de buurt was en het heerlijke geloei tussendoor 🙂

Daarna stond m'n moeder ineens voor m'n neus, ze had de oproep om hulp gelezen in de nieuwsbrief en was spontaan in de auto gestapt, zoooo leuk! en samen hebben we nog best wat gedaan, vooral zij, ik was druk met oogsten...

Dinsdag had ik namelijk de eerste levering voor een restaurant! En niet zo maar een restaurant, maar de Nederlanden (!!) zo leuk en zo spannend, maar de samenwerking is super inspirerend; de kijk van een sterrenchef op ingrediënten, smaak en uitstraling verbreedt en verdiept mijn kijk op mijn producten en mogelijkheden en daagt mij uit.

En alsof dat nog niet genoeg was voor een week, heb ik woensdag ook de abonnementsstructuur vorm gegeven en zijn de eerste 10 abonnementen beschikbaar (nieuwsbericht, en info). Ook spannend, elke week mensen die op je rekenen en elke week een leuke tas vol verse groenten mogen verwachten. Voordeel voor mij is dat ik beter weet wat ik aan oogst kan verwachten per week.

Donderdag gelukkig een rustig dagje, op m'n gemak een stukje keiharde grond gefreest en opgeruimd, in de veronderstelling dat ik kon bijkomen van alle adrenaline van die week, en dat lukte aardig...  tot ik aan het eind van de dag de vraag kreeg van de chef-kok van de Nederlanden of hij de volgende dag langs kon komen met zijn koks?! natuurlijk kan dat, wat superleuk!

Vrijdag dus een groepje geïnteresseerde koks verteld over de tuin, mijn aanpak en de uitdagingen van ecologisch kweken. Ze waren enthousiast over de mogelijkheden en de smaak van mijn producten 🙂 een groter compliment is er in mijn ogen niet! (hele bericht hier)

 

Oogst week 23:

Komende week is klaar om geoogst te worden;

  • Rabarber                                            500 gram €4,45 (€8,90 per kilo) (verrassend recept met sinaasappel crumble)
  • koolrabi                                               per stuk   €1,95
  • peultjes                                               150 gram  €2,95 (€19,60 per kilo)
  • sugar snaps                                        150 gram €3,75 (€25,- per kilo)
  • bietenblad                                          250 gram €1,95 (€7,80 per kilo) (rauw in salade of roerbakken door een eenpansgerecht)
  • meiraapjes platte witte roodkop   500 gram €3,25 (€6,50 per kilo) voor wie geen inspiratie heeft zie hier een paar recepten)
  • meiraapjes platte witte                   250 gram €1,75 (€7,- per kilo)
  • gele goldana raapjes                        250 gram €2,00 (€8,- per kilo)
  • radijsjes                                              150 gram €1,95 (€13,- per kilo)
  • bloemen plukken                              vanaf        €4,95

In de pakketten zit in ieder geval:

Kleine tas van €10,- :

300 gram Rabarber, 150 gram Peultjes (of sugar snaps), 300 gram meiraapjes en/of goldana raapjes, 250 gram bietenblad en 150 gram radijsjes.

(totaal waarde €11,60)

Grote tas van €15,- :

500 gram Rabarber, 150 gram Peultjes (of sugar snaps), 500 gram meiraapjes en/of goldana raapjes, 400 gram bietenblad en 200 gram radijsjes

(totaal waarde €16,60).

Alleen de koolrabi is onvoldoende aanwezig om te kunnen toezeggen. verder zal als sommige producten op of bijna op zijn dit of het voorbehoud tijdig worden aangegeven (mensen met een abonnement hebben uiteraard voorrang op losse verkoop en losse pakketten).