Laatste nieuws (begin november)

Heej,

Hier voorlopig het laatste nieuws van dit jaar. Het is pas begin november, en als er nog leuke dingen voorvallen die het vermelden waard zijn zal ik zeker weer op het toetsenbord klimmen, maar voor nu is het even klaar.

Er is weinig oogst (ik ben door het vele werk in juni juli een beetje vergeten voor te sorteren op herfst- en winterteelt 😉 En naast het gestaag vullen van paden met snippers, de wekelijkse groenten abonnementen oogsten en uitdelen, en genieten van een windstille zonnige dag is er niet veel te melden.

Ik duik de komende maanden daarnaast ook achter de pc; voor de nodige administratie achterstand up to date te brengen, maar leuker; om allerlei plannen voor komend jaar uit te werken 🙂 vele zaden zijn al gekocht (eng om mee te wachten, je weet nooit wat er ineens uitverkocht is, en fijn om al mee bezig te zijn), een praktijk cursus-natuurlijk moestuinieren wordt uitgewerkt en de aanpak van kleinschalig opschalen en handige verkoopkanalen wordt doordacht en onderzocht (en er kan volgend jaar ook weer meer via de webshop besteld worden).

Al een paar weken ben ik de verwachtingen aan het temperen; omdat ik een steekje heb laten vallen in voorbereiding van de herfst en winterteelt, en door tegenvallende oogst van enkele gewassen heb ik nu mijn focus op het naar tevredenheid volbrengen van de groenten-abonnementen. Deze mensen hebben in vertrouwen vooruit betaald en ik wil ze tot de laatste tas voorzien van zoveel mogelijk groenten, ook al zit er deze weken (net als het hele jaar) wel vaak snijbiet en raapstelen in (vergeef me, de snijbiet doet het zooo goed 🙂 )

 

Daarom zijn losse tassen op de website niet meer te bestellen, en bij bezoek aan de tuin op vrijdag is het de vraag wat ik heb... ik zou helemaal dicht kunnen gaan, maar vind dat ook lastig blijkbaar 😉 wellicht over een paar weken. Op naar 2021 voor Veldlof 2.0!  😉

Oja voor de liefhebber; er is dus weer een nieuwe theemix;

Venkelzaden + Hop + Verveine + Munt + Citroenmelisse 🙂

met allen ontspannend en rustgevende eigenschappen, perfect voor 'savonds, met een beetje honing