Ecologisch tuinontwerper in de maak


Notice: Undefined index: text_selected_editor in /home/veldlof/domains/veldlof.nl/public_html/wp-content/plugins/so-widgets-bundle/widgets/editor/editor.php on line 77

Het is al een tijdje stil vanuit mij op deze pagina.

De groentetuin bij Vreeland bleek voor mij niet toekomstbestendig; fysiek te zwaar en niet helemaal wat ik er mee voor ogen had toen ik er aan begon (ik wilde toen vooral een mooie bio-diverse plek creëren en had een legitimering nodig waar ik het mee kon financieren 😉

Nadat ik besloten had er mee te stoppen vond ik in razend tempo opvolgers die er nu met vol enthousiasme en energie mee bezig zijn, maar wist ik nog niet wat ik dan wel wilde gaan doen. zoals dat vaker gaat was ik er onrustig door tot ik het advies kreeg eerst eens een tijd niks te doen en dat wat ik wilde zou zich dan vanzelf aandienen... daar vertrouwde ik natuurlijk eigenlijk niet echt in, maar even rust was wel erg welkom en fijn.  

Via een toevallig gesprek kwam ik erachter dat er de opleiding ecologisch tuinontwerper werd aangeboden, met maar weinig contacturen en veel zelfstudie. Het kwam mij meteen over als iets dat goed bij mij zou kunnen passen, maar ik had toch net besloten even niks te doen? 

Helemaal niks doen is toch echt niet iets voor mij, en met maar weinig lesdagen leek het mij laag intensief en besloot ik mij toch in te schrijven. Startdatum in mei... bleek ineens dat de start toch in maart was; en de eerste module op de andere locatie in mei....

aaah... oeps.

Met een beetje spanning en licht gevoel dat het te snel ging (inmiddels was ik ook aan het 'proef'-samenwonen) begon ik toch maar, en wat is dit precies wat ik wil én waar ik goed in ben 🙂 Alles komt bij elkaar; inheemse planten, ecologie, bodem, biodiversiteit vergroten, klimaat en vooruit denken, projectmatig werken, plannen, klantcontact, creativiteit, tekenen; echt hoe kan het dat ik dit nu pas ben gaan doen??? Het heeft zo moeten zijn, eerder was ik er denk ik nog niet klaar voor, te onzeker over mijn kunnen bijvoorbeeld, maar nu, nu weet ik dat dit is wat ik kan. Goed kan. 🙂 

Via via meteen al een eerste opdracht voor een bio-diverse inheemse wilde tuin voor bijen en vogels, zo tof om meteen er in te duiken, alles uit te zoeken en aan de slag te kunnen ook al is het natuurlijk meteen weer spannend. Gelukkig weet ik inmiddels dat als ik mij ergens op stort ik me in korte tijd heel veel eigen kan maken. En zo ben ik dus in het jaar dat ik zou uitzoeken wat ik wil toch onverwacht iets begonnen, wat volgens mij echt een verrijking is, voor mezelf en iedereen die een ecologische bijdrage wil doen aan de natuurlijke omgeving via beplanting en inrichting van de tuin. Heb je interesse in een tuinontwerp afgestemd op jou wensen en unieke situatie? Weet me te vinden! 

 

Geef een reactie