Druk druk druk

Nu half Nederland is stilgevallen en de andere helft zijn benen uit zijn lijf werkt, ben ik in alle stilte eindelijk echt druk met de kwekerij.

De afgelopen maanden was het guur, kletsnat op het land en waaide het zo veel en vaak dat ik er echt klaar mee was, en zag ik mijn planning, strak en goed in elkaar passend in het water vallen.

Het dwingt je anders en vooral flexibeler naar de dingen te kijken… en de planning maken was geen verspilde tijd, want daardoor heb ik meer grip gekregen op de materie, de verschillende gewassen en de prioriteiten.

Neemt niet weg dat ik achterloop, en dat ik dingen niet half kan doen, dus kosten dingen toch meer tijd dan ik hoopte, zoals een bed onkruid vrij maken, en harken en inzaaien… daar ben ik een hele ochtend mee bezig!!

Wel kom ik erachter dat mijn methode van afdekken met gronddoek werkt als een zonnetje, de grond eronder blijft zacht en rul in plaats van te veranderen in keiharde uitgedroogde brokken, net stenen…. gelukkig kom ik er nu achter, al heb ik wel al vele bedden onbedekt gelaten… en kan ik daar eerst weer wat op leggen om het vervolgens te kunnen bewerken. het is bizar hoe snel de grond door een beetje hogere temperatuur met een windje alweer opdroogt.

Maar ik klaag en zeur niet πŸ˜‰
gelukkig kom ik er nΓΊ achter en niet na nog veel meer gehak als een mijnwerker.

Ook ben ik begonnen met korte vlog filmpjes, een link volgt hier als ik de tijd heb dingen te gaan bewerken op de pc en plaatsen op youtube, maar zoals het er nu uitziet heeft zaaien enzo even prioriteit, ook al zou het filmen ervan me niet veel extra tijd kosten, de eerste stress moet er even af zijn. En als het achterhaalde filmpjes worden compileer ik het tot een lange film πŸ˜‰

wordt vervolgd…

oja en ik heb sinds maandag een bedrijfsautootje!! geen belemmeringen meer om de oogst (als die mag lukken) naar Utrecht te brengen πŸ™‚ door de corona crisis wellicht even niet restaurants, maar dan wel particulieren πŸ™‚

Laat weten als je op de hoogte gehouden wil worden van het aanbod groenten, en als je pakketten wil ontvangen, dan hou ik je op de hoogte via een bescheiden nieuwsbrief,