Over mij

Wie is Marjolein

Hoewel ik niet wist dat ik groene vingers had tot ik 10 jaar geleden zelf een tuin kreeg en voorzichtig begon hebben mijn beide ouders altijd een enorme liefde voor tuinieren gehad. Pas toen ik ontdekte hoeveel mooie planten in het wild voorkomen en welke rol deze planten hebben voor al het levende gespuis in de natuur werd ik grenzeloos enthousiast voor planten, tuinieren en creëren van een fijne plek voor mens én natuur.

Na 4 jaar ervaring in het aanleggen en exploiteren van onder andere een grote groentetuin op een halve hectare in Vreeland, heb ik besloten dat ik mij volledig ga toeleggen op mijn daar verder ontwikkelde talent om van een een stuk braakliggende grond een paradijs te maken met een enorme biodiversiteit en balans in (micro)organismen, insecten, vogels en dieren. Groenten kweken was leuk en uitdagend, maar mij verdiepen in inheemse, al dan niet eetbare, plantjes en het verbeteren van leefomstandigheden van álle insecten, vogels en dieren had mijn grootste interesse en aandacht. In korte tijd heb ik mij veel eigen gemaakt over natuurlijke leefgebieden, planten combinaties, bodem herstel etc.

Om deze groeiende kennis professioneel toe te kunnen passen volgde ik in 2023 de opleiding tot Ecologisch tuinontwerper bij het IPD en ben ik eigenlijk meteen aan de slag gegaan met het ontwerpen van particuliere tuinen die bijdragen aan de biodiversiteit en en natuurbeleving van klanten.

Wil jij de biodiversiteit vergroten in jou tuin? neem contact met me op en maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking (in regio Utrecht of Eindhoven; woon je verder weg dan heeft telefonisch of Zoom voor een kennismaking de voorkeur).